הקמת סטודיו לאימונים או חד"כ

החלום שלכם הוא להקים סטודיו לאימונים או חדר כושר מקצועי? ובכן, הגעתם בדיוק למקום הנכון. במדריך זה נציג את כל השלבים בדרך להגשמת החלום בעבור מאמנים מקצועיים שחושבים רחוק – ועסקי.

הקמת סטודיו לאימונים: מהם הצעדים הנדרשים בדרך להגשמת החלום?

אין ספק כי סטודיו מקצועי בעבור מתאמנים או חדר כושר מהווה את התגשמות החלום המקצועי של מאמני כושר רבים. למעשה, בשנים האחרונות ניתן להבחין כי לצד חדרי הכושר הגדולים הוקמו גם חדרי כושר קטנים או בינונים כמו גם סטודיו לאימונים שנותן מענה לרבבות ישראלים אשר מעוניינים להיכנס ולכושר ולקבל מערך תמיכה אישי אך גם מקצועי מצד מאמני כושר. חשוב להבין כי בדרך להקמה של חדר כושר או סטודיו נדרש לעבור לא מעט שלבים, ואם אתם בדיוק מתחילים לגלגל את הרעיון ולבחון את האפשרויות, להלן הצעדים אותם כל מאמן צריך להכיר:

איתור לוקיישן

לפני שאתם ממהרים לפתוח את הסטודיו/חדר כושר חשוב לקחת בחשבון את הלוקיישן של המקום. מאחר ומדובר בזירה תחרותית, הלוקיישן שלכם צריך להיות גם נגיש מבחינת תחבורה  ציבורית/חנייה אך גם מבודל מבחינת המיקום שלו. אם יש בסמוך חדר כושר של רשת גדולה או לחילופין מספר מכונים, עדיף לבחור דווקא במקום שיהיה בולט גם בעבור לקוחות פוטנציאליים. שימו לב כי לרוב חדר כושר הוא בגודל של 300 מטר מרובע, כאשר הגודל הוא גם פרמטר שקובע מהי כמות המתאמנים כמו גם הציוד שניתן יהיה להכניס למקום. מטבע הדברים, בחירה בסטודיו/חדר כושר הממוקם באזור המרכז תעלה יותר, ועל כן יש לקחת בחשבון בעלויות ההקמה גם את השכירות החודשית.

הנהלת חשבונות באינטרנט

מעבר לנושא התפעול והתחזוקה של העסק שלכם, אתם נדרשים גם לפעול בשקיפות אל מול רשויות החוק – ובעיקר רשות המיסים. להקמה של חדר כושר/סטודיו יש היבטים בירוקרטיים רבים אל מול הרשויות. את השירות של icount מומלץ להכיר וזאת בשל העובדה כי מדובר בחברה המציעה שירותי הנהלת חשבונות אונליין, לטובת ניהול תקין של העסק החל משלב ההקמה ועד לתפעול השוטף.

תוכנית פיננסית

רצוי לעבור עם יועץ עסקי המתמחה בתחום הכושר, וזאת מתוך מטרה לבנות תוכנית פיננסית אסטרטגית הכוללת בין היתר את שעות הפעילות, שכר העובדים, תקציב להקמה ולתפעול כמו גם תזרים הכספים הצפוי. ללא תוכנית כזו תתקשו לקבל החלטות בזמן אמת, ולכן מדובר בכלי עבודה חיוני.

בחינת היתכנות

חלק משמעותי בתהליך ההקמה כולל את הגדרת מהות העסק שלכם, ובהתאם לכך גם הבנה לגבי הקונספט של המקום. חשוב לבצע ניתוח של קהל המטרה כך שהוא יהיה רחב ככל האפשר, כולל מהי הזהות העסקית של המקום שלכם. שימו לב כי ייחוד מהווה את שם המשחק בתחום – ערך המוסף אותו תוכלו לספק למתאמנים שלכם הוא זה שיעשה את ההבדל בין עסק מצליח או עסק כושל שעלול לגרור אתכם לעבר תסבוכת כלכלית משמעותית.

ספקים

כל חדר כושר/סטודיו נדרש להיות מאובזר באמצעות ציוד ספורט איכותי אותו ניתן לרכוש דרך ספקים מקצועיים. על מנת שתוכלו לבצע את הרכישה באופן בטוח ועם אחריות מלאה, חשוב לבצע סקר שוק מקיף ולבחור בספקים בעלי המלצות מוכחות בתחום כמו גם כאלו אשר מספקים לכם את המענה המושלם בהתאם לאופי הפעילות של העסק שלכם. הקפידו לבצע את הרכישה תוך שימת דגש על שמירת התקציב אותו קבעתם מראש (דרך בחינה של התוכנית הפיננסית) כמו גם לוודא כי אתם מקבלים גם שירותי תחזוקה והתקנה שוטפים מטעם החברה, לטובת תחזוקה שוטפת אותה נדרש לבצע באופן יומיומי.

רישוי העסק

לאחר שבחרתם את המקום, השלב הבא הוא לבצע תהליך של רישוי העסק אל מול הרשויות. שימו לב כי אם השטח של המכון שלכם גדול מ 800 מטר מרובע, אתם נדרשים להגיש בקשה לרישיון עסק אצל הרשות המקומית. בנוסף לכך, ישנם ביטוחים שונים כמו ביטוח מבנה ותכולה כמו גם ביטוח צד ג', ועל כן ליווי הוא חיוני מצד אנשי מקצוע המתמחים בתחום של רישוי וביטוח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *