כולם מדברים על החשיבות של תזונה נכונה בחיים שלנו בעוד שטרנדים כמו טבעונות, הימנעות מגלוטן, איתור רגישות ללקטוז, דיאטות שכוללות אכילת בשר בלבד ושאר אמונות, מקיפות אותנו מכול כיוון. בעוד שלעיתים מ"רוב דובים לא רואים את היער", ולא באמת מבינים עד כמה המזון משפיע על הגוף.

כיום כבר התגלה כי יש קשר ישיר בין מחלות וכאבים כרוניים אל המזון שאנו צורכים, בעת שניתן למצוא מגוון רחב של דוגמאות לאכילה שאינה נכונה ולקשר בין דלקות מחלות וכאבים למזון שאינו בריא. בכך למשל, מי שיצרוך סוכר מעובד בכמויות גדולות  יסבול מדלקות וכאבי ראש. מי שיצרך יותר מידי אלכוהול  עלול לסבול מכבד שומני. כמו גם שצריכת מוצרים שיש בהם רמת כולסטרול גבוה עלולה לגרום לריבוי שומן בדם, טרשת עורקים לחץ דם גבוה ואירועי לב. לכן הקשר הוא ישיר, ומעיד על כך שהקפדה על תזונה בריאה היא הדרך לבריאות גופנית ונפשית!

אבל מה החשיבות של תזונה נכונה בחיינו?

חשיבותה של התזונה הנכונה המותאמת אישית לצורכי הגוף, היא בראש ובראשונה מניעת מחלות כאבים ודלקות. המזון, שאמור לספק אנרגיה, נוזלים, סידן, תפקוד של תאים ומערכות וקיום באופן כללי – הפך עם השנים לכזה שמכיל לא מעט רעלים, כמו חומרים משמרים ומעובדים שמובילים אל מגוון בעיות בריאותיות.

לכן חשוב להתמיד לאכול מזון בריא וטבעי עד כמה שניתן שיכול למנוע מחלות כלי דם, להגן על המערכת החיסונית, למנוע סרטן ובעיות במערכת העיכול, להקל על כיב קיבה, ולהפחית כאבי ראש, פריחות, אלרגיות, כאבי בטן, בעיות במפרקים ועוד. תזונה נכונה שאינה כוללת יותר מידי מזון מעובד תשפר את מצב הרוח ותכניס אנרגיה לגוף.

ממה מורכבת תזונה נכונה

ממה מורכבת תזונה נכונה?

בראשית חשוב לדעת שכדי למצוא את התפריט המושלם עבורכם, יש להימנע מבחירת דיאטות באופן רנדומלי, או לחשוב כי מה שמתאים לאדם אחד: יתאים גם לצרכים שלכם. כדי לבצע התאמה, מומלץ לפנות לתזונאית של קופת החולים ולבצע בדיקות דם שמטרתן לזהות חוסרים בגוף. בכך למשל: במקרים של אנמיה – ייתכן חוסר ברזל בגוף. מה שיצריך אכילה של מזון המכיל ברזל כמו עדשים שחורות, כבד עוף, עלי תרד, גרעיני חמנייה ועוד. מחסור בוויטמין D, יטופל באמצעות אכילת פירות כמו בננה, דג סלמון ומאכלי ים. בכול מקרה, התזונה צריכה להיות מותאמת אישית על ידי אנשי המקצוע.

מה יש לצרוך כדי לאזן את הגוף?

אם אתם בוחרים לאכול נכון, חשוב בתחילה לדעת מה אסור לאכול! הוציאו מהמקרר אוכל מעובד שיש בו חומרים משמרים וצבעי מאכל. המנעו מצריכת מזון עם אחוזי נתרן גבוה או אחוזי סוכר גבוהים מידי. כעת מלאו את המקרר בירקות ירוקים כמו מלפפונים המכילים בטא קרוטן להגנה על מערכת העצבים. צרכו ברוקולי עגבניות ופירות הדר שמכילים ויטמין C, ושמרו על מנה של שני פירות ליום. כמו כן שלבו 30 אחוז של פחמימה לארוחת הצהריים שלכם. הרבו לשתות מים (אך לא יותר מ 3 ליטר ליום) וצרכו תה ירוק במקום קפה. דבש במקום סוכר לבן, ואגוזים במקום קינוח מושחת. בכך תוכלו לסגל לעצמכם אורח חיים בריא יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *