אם גם אתם אוהבים בשר כחלק מהתזונה שלכם, כנראה שיצא לכם לתהות כמה בדיוק כדאי לאכול ממנו ואיך אפשר לשלב אותו בתזונה בצורה נכונה. למען האמת, אין לשאלה הזו תשובה אחת חד משמעית, שכן בשלב של התאמת תפריט, צריך לקחת את בחשבון את המשתנים של כל אדם, מהו גילו, האם הוא צורך אבות מזון אחרים בתדירות מספקת והאם מדובר באדם שמתאמן ועושה כושר על בסיס קבוע. עם זאת, ישנם בהחלט כמה קווים מנחים שיכולים לעזור לכל אחד שמתחבט עם השאלה הזו. בואו ננסה להבין איך בדיוק אפשר לעשות את זה, אבל קודם כל מדוע חשוב להקפיד על קנייה של בשר איכותי בלבד.
השלב הראשון – קניית בשר טרי ואיכותי בלבד
לפני שנדבר על שילוב של בשר בתפריט ונגע בחשיבות שלו כחלק מהתזונה של ספורטאים, חשוב מאד שנדבר על איכות הבשר. מי ששואף להפיק את המקסימום מהערכים התזונתיים של בשר, חייב לרכוש תמיד בשר איכותי, בין אם הוא טרי הוא קפוא. אפשר להתחיל בקנייה של בשר טרי מבית "מעדני גורמה", קצבייה ותיקה שמשווקת לכל הארץ בשר ברמה גבוהה. בדרך הזאת אגב, תוכלו להנות מנתחים שהם לא רק עשירים יותר מבחינה תזונתית, אלא גם טעימים הרבה יותר.
כמו כל דבר – קודם כל איזון
מיד נרד לרזולוציות של מתי וכמה בשר כדאי לאכול, אבל לפני חשוב לדבר על האיזון וחשיבותו ככלל ברזל בתזונה שלכם. ככלל, כל דבר שעושים ממנו יותר מדי וכל מזון שצורכים בכמויות גדולות מדי זה לא משהו שבריא לגוף שלנו יותר מדי וזה כמובן נכון לבשר. לכן, הדבר הראשון שצריך להנחות אתכם זו התחושה הכללית שלכם וההיכרות שלכם עם הגוף. אם אתם מרגישים בנקודה מסוימת שאולי בשר זה לא הדבר הנכון לאכול או שאולי עדיף שלא לקחת תוספת, פשוט הקשיבו לעצמכם וזה ימנע מכם להגיע למצב שאתם מרגישים לא טוב אחרי האכילה.
מנה עיקרית, אבל לא רק
לרוב נהוג להתייחס לבשר בתור המנה העיקרית ולצדו אנו מגישים תוספות שונות. זה בהחלט רעיון לא רע וזאת דרך מצוינת לשלב בשר בתזונה, במיוחד אם מקפידים לאכול לצדו קטניות ודגנים בריאים וסיבים תזונתיים בירקות, אבל אפשר גם לגמרי לעשות זאת בצורה שונה. כך למשל, אפשר להכין סלט עשיר עם חסה, עליי בייבי, בצל סגול ורצועות סינטה. את זה אפשר לאכול לצד אורז למשל ופשטידת ירקות, ואז הבשר מקבל בעצם תפנית והופך לליווי של המנה העיקרית למעשה.
לא אחרי 21:00
קמתם בבוקר עם חשק להמבורגר או סטייק? כנראה שיש מי שירים גבה ויאמר שאתם מוזרים, אבל בגדול אין יותר מדי מניעה מלעשות זאת. לעומת זאת, אם החשק הזה תוקף אתכם אחרי השעה תשע בערב, ובמיוחד אם אתם מתכננים להיכנס למיטה לישון בקרוב, יכול מאד להיות שזה לא הרעיון הכי טוב שיש. הסיבה לכך היא שבשר מתעכל לאט וזה משהו שבהחלט עשוי לפגוע באיכות השינה שלכם.
חשיבות הבשר בתזונת ספורטאים
לבסוף, חייבים לומר מילה על החשיבות של אכילת בשר אצל ספורטאים. מי שמתאמן על בסיס קבוע, חייב להחזיר לגוף את הרכיבים התזונתיים שעוזבים את הגוף במהלך האימון. הדבר שחשוב ביותר להחזיר לגוף אלו הם החלבונים, שגם אחראיים לבניית השריר, ובסוגי בשר שונים אפשר למצוא את הכמויות הגבוהות ביותר של החלבון האיכותי הנדרש.
הקפידו על שילוב נכון של בשר בתזונה שלכם וכך תפיקו ממנו את המקסימום. בתאבון ובהצלחה!