הטרנד העולמי של פעילויות ספורט ואימוני כושר תפס גם אתכם? איזה יופי! אימון גופני הוא אחד הדברים הטובים שתוכלו להעניק לעצמכם. אל תיבהלו אם לאחר האימונים הראשונים הגוף שלכם יזעק חמס ויגיב בצורת שרירים תפוסים. זוהי תופעה נורמלית ומוכרת, ויש איך להתמודד איתה. הבשורה הטובה: התמדה באימונים קבועים תעלים את כאבי השרירים כלא היו. dyn-store כאן, כדי לתת לכם את כל המידע הרצוי – שרירים תפוסים, זה לא סוף העולם.

מי עלול לסבול משרירים תפוסים?

מתאמנים מתחילים? שאפו על היוזמה, רבים מאיתנו סובלים משרירים תפוסים אחרי אימון. חשוב שתדעו ששרירים תפוסים הם תופעה נפוצה בקרב מי שמתחיל פעילות בבת אחת, ללא הדרגה מספקת. ברגע שמאמנים את הגוף ברמת עצימות שהוא אינו מורגל לה, השרירים מגיבים באופן כזה. גם אם אנשים ששנים מתאמנים יעשו הפסקה של תקופה מסוימת, או שלפתע העלו את רמת עומס האימון, סוג התרגילים או רמת הקושי, עלולים לפגוש בתופעה הלא נעימה הזו.

שרירים תפוסים – מה קורה לכם בגוף לאחר שאתם מתאמנים בעצימות גבוהה?

תופעה של שרירים תפוסים נקראת בעברית: כאבי שרירים מאוחרים, בעגה המקצועית היא מכונה Delayed Onset Muscle או בקיצור: DOMS. זוהי תופעה נפוצה ביותר המתרחשת מספר שעות לאחר אימון הכושר עד כמה ימים לאחריו, במסגרתה אנו חשים בכאבים בשרירים שפעלו בעוצמה בתוך הפעילות הספורטיבית. הגוף מגיב למאמץ הרב באופן טבעי, בצורה של קרעים מיקרוסקופיים ברקמת החיבור (רצועות וגידים) ובסיבי השריר עצמו. הקרעים גורמים לשבירת החלבון מה שיוצר דלקת מקומית בתוספת של עלייה קלה בטמפרטורה של השריר.

הרקמות שניזוקו בתהליך, מתחילות בבנייה עצמית וריפוי של המקום, מה שגורם לתחושת הכאב המוכרת. חשוב להדגיש כי מדובר בתגובה נורמלית של הגוף, כחלק מהצורה בה הוא מתרגל לאימוני שיפור כוח וסיבולת שריר בפעילות ממושכת ומרובת מאמץ.

 

כיצד ניתן למנוע את תופעת השרירים התפוסים?

הדרגתיות

כולנו עברנו את שנות בית הספר כיתה אחר כיתה, לא קפצנו ישירות לתיכון פשוט מפני שהשינוי ההדרגתי נדרש לנו להתפתחות התקינה, באותה מידה חשוב להתייחס לאימון הכושר. אם אתם מתאמנים חדשים יש להתחיל באימון קצר הכולל תרגילים בעצימות נמוכה יחסית ולהעלות את המינון בקצב המותאם לכם אישית.

הכנה לאימון

חשוב להכין את הגוף לאימון הספורט על ידי חימום שרירי הגוף, חימום מפרקים וביצוע של תרגילי תנועה שונים, באופן כזה הגוף ערוך לפעילות הכושר ואינו מגיב ב"פוסט טראומה" לאימון מאומץ.

איך תדעו האם זהו שריר תפוס או מתיחה?

חברת dyn-store מבהירה כי יש להבדיל בין תופעה של שרירים תפוסים לבין מתיחה. אם במהלך הפעילות אתם חשים בכאב חזק וחד בשריר המלווה בדרך כלל בנפיחות מקומית, זוהי מתיחת שריר. במקרה זה יש להפסיק את הפעילות ולפנות לרופא מתמחה בתחום לצורך בדיקה וטיפול בפגיעה.

שרירים תפוסים לעומת זאת, משדרים כאב רק כמה שעות או יותר לאחר האימון ואינם מתאפיינים בכאב חד מאוד, מה שיקל עליכם להבדיל בין הסוגים, שכן שריר תפוס אינו אמור להדאיג אתכם, כשם שהכאב בא, כך ילך.

אל תתעללו בעצמכם, הקשיבו לגוף במהלך האימון הגופני

גם אם אתם חדורי מטרה ומלאי אמביציה במנות גדושות, חשוב שתתאימו את האימון ליכולות הגופניות שלכם, אם אתם מרגישים במאמץ רב מדי, הרפו וחדשו את הפעילות לאחר מספר שניות, או הורידו בעצימות התרגיל. אל דאגה, בהמשך תוכלו להעלות את רמת הכושר, אם תתמידו בדרך הזו תוכלו להפוך תוך תקופה לא ארוכה לספורטאים מצטיינים!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *